1. Yumurtaların tazeliğini nasıl öğreniriz
Buzdolabınızdaki yumurtaların taze olduğundan emin değilseniz, sadece bir bardak suya bırakın. Taze yumurta suyun dibine batar, eski olanı yüzeye çıkar.
2. Sebzelerin tazeliğini uzatın
Buzdolabında sebzeler için kutunun altındaki kağıt havluları döşeyin . Havlu aşırı nemi emer ve böylece sebzelerin hızla çürümelerini önlerler.
3. Şampanya köpüğü
Şampanyanın köpüğünü dökmemelisiniz. Sadece üzerine bir veya iki kuru üzüm atın - doğal şeker harikalar yaratabilir.
4. Limon suyu
Sadece birkaç damla limon suyuna ihtiyacınız varsa, limonun yarısını kesmeyin - keserseni bu yüzden çabuk kurur. Bunun yerine, meyveyi metal bir şiş ile delin ve gereken miktarda sıvıyı sıkın. Deldiğiniz yeri kapata da bilirsiniz.
5. Yeşillikleri taze tutun
Bitkileri bir aya kadar taze tutmak için, demetleri plastik torbalara koyun ve dondurucuya bırakın. İhtiyaç duyduğunuzda kolayca ulaşın ve taze olarak kullanın.
6. Böcekleri ortadan kaldırın
Defne yaprağını, un, makarna veya pilav ve.b ile bir kaba koyun, - böceklerin görünmeyeceğine dair bir garanti verebiliriz.
7. Mantar mucusundan kurtulmak
Mantarları buzdolabına koymazdan evvel bir kağıt havlu ile sarın.Böylece mantar mucusunu kolayca temizlersiniz.
8. Bayat kekler
Dünkü kekleri yenilemek için , üzerlerine su serpin ve bir kese kağıdına koyarak fırında 10 saniye bekletin. Su buharı keklerinizi yumuşaklıklarını hızlı bir şekilde geri getirecektir.
9. Peynir Kurumasını Önlemek
Peynirin kurumasını önlemek için, tereyağı ya da margarini kesilmiş yüzey üzerine yaymak, nemi içeride tutacaktır. Bu yöntem, bir balmumu sertliğine sahip sert peynirler durumunda en etkilidir.
10. Sebzeleri gevrek tutun
Turp, kereviz ya da havuç tazeliğini itirdiğine, onları bir parça çiğ patatesle birlikte buzlu su kabına koyun .Sebzelerin gözünüzün önünde hemen tazelendiğini izleyin.
11. Çerezlerin sertleşmesine izin vermeyin
Çıtır-çıtır bisküvileri farklı kaplarda saklayın. Böylece her birinin nemi bir birine müdahele etmemiş olur .
12. Muzların kararmasına izin vermeyin.
Muzları yemeye karar verene kadar demetlerden ayırmayın - bireysel olarak çok daha hızlı bozunurlar çünkü.
13. Tuzu ufalayın.
Tuz çalkalayıcınızdaki küçük bir pirinç, tuzun katılaşmasını önleyecektir. Pirinç nemi toplar ve topalanmaya engel olur.
14. Yağın aromasını koruyun
Yağ depolamak için tereddüt etmeyin, çünkü altı aya kadar buzdolabında saklayabilirsiniz. Yağı sadece kapalı bir kaba koyun,böylece buzdolabınızda saklanan diğer şeylerin kokusunu emmez.
15. Süt ürünlerini bakteri oluşumundan koruyun.
Süzme peynirini veya ekşi kremi daha uzun süre tutmak için, buzdolabında sakladıkları kapları veya kavanozları ters çevirin. Bu, ürünleri kalıplayan bakterilerin ortaya çıkmasını önleyecek bir vakum yaratacaktır.
16. Balı temizleyin
Aslında, bal hiç bozulmayan tek üründür, bu yüzden kristalleşmesine izin vermemelisiniz. Orta güçte bir mikrodalga fırında 30 saniye ısıtın ve tekrar düzelecektir.
17. Makarnada nemi muhafaza edin.
Pişirilen makarnanın tek bir topak haline gelmemesi için, kapalı bir torbaya konarak buzdolabında konulur. Daha sonra ısıtmak için birkaç saniye kaynatın,yeni pişmiş gibi olacaktır.
18. Peyniri saklayın
Peynir dondurulabilir. Yemekten sonra peynirin kalan kısmını pakete geri koyun, iyice kapatın ve dondurucuya koyun. Bir daha yemeye karar vermeden önceki gün peyniri buzdolabının normal kısmına koyun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder