5 Temmuz 2023 Çarşamba

Hangi organımız hasta ??


Vücudumuz tam bir sistem gibi çalışır ve bir problem çıktığı zaman bizi uyarır aslında. Tıbbi bilgisi olmayan biri bile bunları anlayabilir.
Organlarımızdan hangisinin hasta olduğunu ve belirtilerini anlamak için resime bakarak açıklamasını okumanızda fayda vardır.




1 Kalp. kalp rahatsızlığı olan ağrı ,doğrudan sol göğüs bölgesi ve kol iç tarafında veya sırt kemikleri arasına  meydana gelebilir.

2 Akciğerler. Boyun ve omuzun sağ tarafında sürekli olan ağrı, akciğerleri kontrol ettirmenin bir nedenidir.

3 Karaciğer ve safra kesesi. Sinsi bir acı türü olduğu için düşündürücüdür, hastalığın nedeni hareketsiz yaşam tarzı, kas gerginliği ve s.

4 Mide ve pankreas. Bir kural olarak, bu organların hastalıkları doğrudan yerlerinde ağrıya neden olur, ancak, örneğin, kronik pankreatitli hastaların % 50'si de sırt ağrısından şikayetçidir.

5 İnce bağırsak. Göbekteki ağrı, ince bağırsaktaki iltihaplanmaya işaret edebilir. Apandisit olasılığını da göz önünü almak gerek.

6 Ek ve kalın bağırsak. Sağ alt karın bölgesimi ağrıyor? Hemen cerraha git: Ek ile şaka yapılmaz!

7 Böbrekler. Genellikle, böbrek hastalığının teşhis edilmesi zordur, çünkü ağrı sıklıkla tüm alt sırt, uyluk, karın bölgesine yayılır.

8 Mesane. İdrar ağrısı ile ilgili problemleriniz varsa, hem pelvisin önünde hem de arkasında problemler çıkar. Hastaneye gitmek için bekleme yapmayın.

9 Yumurtalıklar. Kadınlarda alt karnın her iki tarafında ağrı, iltihap veya diğer yumurtalık hastalıklarına işaret edebilir. Bir jinekoloğa danışmak acildir.


Makale bilgi amaçlı verilmiştir.Sağlığınıza dikkat ediniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder