2 Kasım 2018 Cuma

Gezegenimizdeki en anormel 10 yer(resimlerle birlikte)

Ebedi Alev Şelalesi, ABD



Doğanın kendisinin yaratdığı sıradışı şelale. Bu fenomen doğal gazın dağ çatlaklarıdan  süzülüp geçtiğinden kaynaklanmaktadır.
Bazen "ebedi alev" söner, ama turistler tekrar yakarlar. Yangını “canlandıran” birinin şanslı olacağına dair bir inanç vardır.


Manyetik Tepeler, Hindistan



Aracınızı tepenin dibine park edip boşta bırakırsanız, araç tepeye doğru gitmeye başlayacaktır. Bir görünmez  gücün onu yukarı çekiyor olduğu izlenimini verir. Bu fenomen için net bir açıklama yoktur. Bazıları bunun bir yerçekimi sebebinden bir yanılsama olduğuna inanır.

Dolmens (Roknia, Kore, Çin, Hindistan, İsrail, İskandinavya, Rusya)





P harfi şeklindeki en eski devasa düz taş levhalar gezegenimizin çeşitli yerlerinde bulunmuştur. Arkeologlar, eski rahiplerin mezar odaları olduklarına  inanıyorlar. Dolmenlerde, saat değişir, enstrümanlar bozulur.

Frangokastello Kalesi, Yunanistan



Girit'te yeryüzünde sadece bir tane belgelenmiş hronomirazh var .Her yıl mayıs ayı sonunda, siyah, yaya ve atlı, silahlı insanların gölgeleri, St. Harlampy Kilisesi'nden Frangokastello Kalesi'ne taşınır. Bu fenomen sabahın erken saatlerinde sakin bir deniz ve yüksek nemli atmosfer ile gözlemlenir. Genellikle yaklaşık 10 dakika sürer. Savaş sırasında yerel toprakları işgal eden Alman askerleri korkudan dolayı neredeyse akıllarını yitirmiş ve bir serapa ateş açmıştır.


Çek Yeraltı Mezarları, Çek Cumhuriyeti



1996'da bilim adamları, efsanelerde bahsedilen bir organ(müzik aleti) seslerini kaydettiler. 10 metrelik bir derinlikte yer ala yeraltı geçidinde, bu müzik aletini barındırabilecek tek bir oda bile yok, psikologlar da kitlelerin halüsinasyon belirtileri için görgü tanıklarını inceledi. Fakat asıl şok, “parlayan bir merdiven” in varlığıydı. Malzeme örnekleri merdiven içinde fosfor olmadığını göstermiştir. İlk bakışta, merdiven hiçbir şekilde göze çarpmaz, fakat zamanla mistik kırmızımsı-turuncu bir ışık yayarak kendini belli eder.

Taş Orman, Çin




Orta Krallığ'ın ilk mucizesi. Taş orman 200 milyon yıldan daha önce kuruldu. Daha önce, bu yerde kalın kireçtaşı katmanları yerleştirilmiş deniz bulunuyordu. Fakat tektonik hareketlerin sonucu olarak taşlar yüzeye çıktı. Taş ormanın yeraltı kısmında, gerçek mucizelerin gerçekleştiği Qwifeng Mağarası vardır - Ağustos'tan kasım ayına kadar, yeraltı nehri her 30 dakikada bir girdap oluşturur, bu da sadece birkaç dakika sürer ve sonra hızla kaybolur.


Beş Renkler Nehri, Kolombiya



Yılın çoğu aylarında bu nehir diğerlerine benzediği gibi, yaz aylarında ise renkli bir halıya dönüşüyor. Nehri süsleyen kırmızı, pembe, mavi, yeşil ve sarı renkler eşsiz yosun türleri tarafından yaratılmıştır. Efsanelere göre, şelalenin "merdiveni" altında Mohans'ın (su) gizli hazineleri vardır.

Ölü Göl, Kazakistan



Bu gölün ana gizemi, yaz sıcağında bile yılın herhangi bir zamanında soğuk olmaya devam eden suyun olağandışı özelliğindedir. Ölü Göl'de balık olmamamkla beraber  başka canlı dai yoktur. Ölü Gölü'nü keşfetmeye çalışan dalgıçlar, 5 dakikadan fazla su altında kalmanın imkansız olduğunu  ve üçüncü taraf yardımıyla yüzeye çıkması gerekdiğini iddaa ediyor.

Kanlı şelale, antractida



–10 ° C'de bile donmayan kan kırmızı şelale .Buzul, sıvı suyun akabileceği en soğuk derecede olduğu kabul edilir. Harvard Üniversitesi'nden bir grup bilim adamı, bu gölde böylesine inanılmaz bir doğal fenomenin sebebi olarak burada yaşayan mikroorganizmalar tarafından mümkün olduğunu kanıtlaya bildi. Keşfedilen eko sistem, güneş sisteminin diğer gezegenlerinde yaşamın varlığı hakkında spekülasyon yapmamızı sağlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder