20 Kasım 2018 Salı

Mebes Gününe özel

Recep ayınının 27 gunu İslam tarihinde çok önemli olan bir gündür. Bu güne Mebes Günü diyorlar. Bu gün Peygamberimizin s peygamberliyinin dünyada başlangıç günüdür. Neden dünya diyorum -çünkü Muhammed Mustafa s zaten ezelden ALLAH tarafından peygamber seçilmişdi, Bu gece ise ona peygamber olarak tebliğe başlayacağı buyuruldu. Bu gece dünya için önemli bir gün,bu gece ilk ayetler nazil oldu,bu gece şeytan bir daha ümitsiz oldu.

Zira alemlere rahmet olan bir Peygamber ALLAHIN buyuruğu üzere insanları hidayete doğru çağıracakdı.
Peygamberimiz s bu güne kadar hep Hira dağındakı mağaraya gider ve orda kendine özgün ibadet yapardı. ALLAHIN emri ile Cebrail as o gece Peygamberimizin s huzuruna gelerek ona Alak suresinin ilk 5 ayetini takdim etdi.

1. Ikra’ bismi rabbikellezî halak(halaka).
Yaratan Rabbinin İsmi ile oku.

 2 Halakal insâne min alak(alakın).

İnsanı bir alaktan (embriyodan) yarattı.

3.  Ikra’ ve rabbukel ekrem(ekremu).

Oku ve senin Rabbin, sonsuz kerem sahibidir.

4 . Ellezî alleme bil kalem(kalemi).

Ki O, kalem ile öğretti.

5. Allemel insâne mâ lem ya’lem.

İnsana bilmediği şeyleri öğretti.

O gecenin ne kadar önemli olduğunu tamı-tamına anlayamazsak da bir az düşündüğümüzde ne kadar büyük bir gün olduğu malum oluyor.

ALLAHU Teala alemlere rahmet olarak seçmiş olduğu ve İslamı dünyaya tanıtacak olan Muhammed Mustafaya s görevinin başladığını bildiriyor.

Onu nice çetin ve ağır günler beklemekdedir, henüz kendisinin Peygamber olduğuna ve ALLAHIN elçisi olarak tek İlahlı bir dine çağırmaktda. Putlara tapan yarı imanlı ve yarı imansız bir topluluk içindedir,tıpkı babası İbrahim as gibi. Tevhid dininin direkleri onunla kalkdı,susuz çöller onunla suya kavuşdu,kurumuş ağaçlar onun elçiliği ile yeşerdi.


Aradan uzun zaman geçmişdi, yeni Peygamber gelmiyeli 500 yıldan fazla olmuşdu. Kalpler körelmiş,imanlar küfre bulanmış,insanlar putları ilah edinmişdi. O gelişi ile yeni dünya kuracak , ALLAHIN dinini tebliğ edecekdi. Dinde yakılıb yıkılmış , yok olmuş cevherleri üze çıkaracakdı.
ALLAHI ve İslamı dünyaya bir daha tanıtdıracakdı.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder