20 Haziran 2017 Salı

Müftüden olay fetva:" Bir Müslüman sarhoş olmadıkça alkol kullanabilir"

Uluslararası Müslüman Birliği Başkanı Mustafa Raşid her zaman verdiği fetvalarla gündem olmayı başarıyor. Çıkışlarının birinde müftü "Bir Müslüman sarhoş olmadıkça alkol kullanabilir" dedi.

"A24.az" söylenenlerin İslam'a ne derece uygun gelip-gelmediğini, bir din aliminin bu fikirleri özgürce Müslümanlara ilan etmekte ne demek istediğini, İslam'da içkiye gösterilen ilişkinin nasıl olduğunu anlamak için Azerbaycanlı ilahiyatçı Ceyhun Şükürovla temasa geçti. Alimin görüşlerine gülümseyen ilahiyatçı şöyle açıklama verdi.



"Baştan sona Kur'ân'a baksak, Allah'ın bizden istediği ayetlerin akışına, onun güzel nedenlerine bakarsak, görürüz ki, bu o ilahiyyatçımı, alimmi deyim, onun verdiği fetvalar tamamen yanlış fetvalar. Şarap veya spritli içki konusunda, Allah-Taala bu günkü günde toplumumuzun kanına işleyen şarabı birden -birə yasak etmedi. İçki hakkında sorulduğunda, diyor onun ziyanı da var, faydası da, ama
ziyanı daha fazladır. Belli bir süre alıştıktan sonra buyuruyor ki, namaza sarhoş halde yaklaşmayın. Artık o zamanki toplumda Müslümanlar 5 vakit namaz kılarken sarhoş halde namaza yaklaşmıyorlardı. Artık Kur'an'ın ilkeleri temelinde insanlar kendilerini terbiyelendirmeyə başladı. Ve insanlar tam formalaşdıkdan sonra namazlara sarhoş gelmiyorlardı. Böylece içki içenlerin sayısı azalmaya başladı. Belli bir süre sonra Maide suresinde artık o içkinin, kumarın şeytan emeli olduğu,ve bunlardan kaçının belki de kurtulursunuz diye ayet geldi. Ama herhangi İlahiyatçının sonradan çıkıp Allah'ın haram buyurduğuna karşı muhalif fikirler yürütmesi, fetvalar vermesi, muhakkak ki, doğru değildir ve kabul olunmayacak ".

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder