6 Kasım 2018 Salı

Bataklık gerçekten insanı yutarmı?

Aksiyon filmlerinde standart bir mücadele olarak kullanılıyordu, ancak bu günlerde çok fazla görmüyorsanız bile: ormanda soğuk yulaf ezmesi tutarlılığına sahip olan, sert bir zemin katı. Şanssız kurban bataklık içine batmaya başlar; Sadece mücadele etmek onun durumunu daha da kötüleştiriyor. Bir tutunacak dal olmadığı sürece, bir iz bırakmadan kaybolur (yüzeyde ne yazık ki yüzen bir şapka dışında). Gitmek için kötü bir yol. Bataklık,  maceraperestlerin karşılaştığı bir numaralı tehlike idi. Bu bataklık aslında reklamı yapılan kadar tehlikeli mi?


Hayır! Bataklık — yani, su ile doyurulduğu için sıvı gibi davranan kum - rahatsız edici bir görünümü olabilir, ancak filmlerde tasvir edilen şekilde ölmek  imkansızdır. Çünkü yoğunluğu insan vücudundan daha çok. İnsanlar ve hayvanlar içinde sıkışabilirler, ancak aşağıya çekilmeleri mümkün değildir - yüzeyde kalırlar. Bacaklarımız  batarlar, ancak bedenimizde akciğerler var ve bu beladan uzak kalmak için yeterli.

Eğer  bir bataklıkta batıyor olsanız , en iyi fikir vücudunuzun ağırlığının daha geniş bir alana dağıtılması için geriye yaslanmanızdır. Bu batmaya sebep olmaz. İleri geri haraket yaparak birşeyler yapmaya çalışsanız bile yine de dışarı çıkmak biraz zaman alacaktır. Fizikçiler ayağınızı saniyede bir santimetre hızda ve oradan çıkarmak için gereken kuvvetin, orta büyüklükteki bir aracı kaldırmak için gereken kuvvete eşit olduğunu hesapladılar. Gerçekten büyük bir küvvet. Gerçek bir tehlike, hızlı bir şekilde hareketsiz kalan ve bir gelgit tarafından boğulabilen bir kişi olabileceğidir - hızlı bölgeler genellikle gelgit bölgelerinde meydana gelir - ama bu tür kazalar bile çok nadirdir. Böylece anla

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder